Ga direct naar de inhoud.

team oud-beekvliet

Oud-leerlingen Winy Maas (MVRDV) en Theobert van Boven (Van Boven Architecten) vormen samen het team Oud-Beekvliet. Zij plaatsen een uitbreiding bovenop het bestaande gebouw. Dat kan een onregelmatig gevormd volume zijn dat de associatie met een groene heuvel wekt (‘Mount Beekvliet’) of een strak, glazen paviljoen (‘Art Mixer’). De variant ‘Mount Beekvliet’ valt af vanwege de onoverbrugbaar hoge kosten.

team oud-beekvliet

Het nieuwbouwdeel wordt uitgevoerd als een grote open ruimte die met schuifwanden kan worden opgedeeld en aangepast aan de gebruikswensen. Het kunstcluster en een deel van de mediatheek zijn hier gedacht, met een koppeling tussen het muzieklokaal en de aula.

team oud-beekvliet

Aan het bestaande gebouw wordt weinig veranderd; wel worden werk- en overlegplekken ingericht in de grote brede gang in het talengedeelte en werkplekken op de gang bij bètavakken. Bij krimp kan het binas-paviljoen als los gebouw worden afgestoten.

team oud-beekvliet