Ga direct naar de inhoud.

Studio Maarten van Kesteren

Boven: de bestaande situatie. Maarten van Kesteren maakt zes openingen in het gebouw die de verdiepingen verbinden en de oriƫntatie door het gebouw verbeteren. Deze zes centra dienen als verbinding en ontsluiting (met trappen), oriƫntatiemiddel, ter activering van de kelder, en als sfeerverspreider. Een van deze zes is de binnenhof met een omgang.

Studio Maarten van Kesteren

Om het plein komt een rondgang. Hieraan worden nieuwe gevelopeningen gemaakt. Door de toevoeging van de rondgang werkt het plein als een interieur. De colonnade zorgt er bovendien voor dat je overdekt van het ene naar het andere gebouw kunt lopen.

Studio Maarten van Kesteren

De eerste verdieping is een open ruimte, waar de gangen zijn verdwenen. Er komen wel verschillende gradaties van openheid en geslotenheid, rekening houdend met geluid en stof.

Studio Maarten van Kesteren

De kelder van de slagersschool

Studio Maarten van Kesteren

Impressie van de kantine, kijkend richting het plein.