Ga direct naar de inhoud.

Bureau SLA

Bureau SLA maakt echt één gebouw. De bescheiden luchtbrug die nu de twee gebouwen verbindt, wordt vervangen door een brede en hoge luchtbrug die als kantine en als het nieuwe hart van de school fungeert.

Bureau SLA

Waar de twee gebouwen nu nog worden gescheiden door een weg, wordt een kloppend hart toegevoegd. Dit wordt gedaan door het introduceren van een centrale zone, die toegang geeft tot alle onderwijsclusters.

Bureau SLA

De entree blijft op dezelfde plek. De belangrijkste verdieping is de verdieping met de brug. Hier wordt de kantine geplaatst, als nieuw hart van de school. Deze ruimte is dubbelhoog en van glas. Van hieruit betreed je de andere clusters.

Bureau SLA

Er worden drie soorten werkplekken ontworpen: voor focus (kleiner, gesloten van karakter), samenwerken (zoals het huidige Labora) en sociale en informele werkplekken (bij de aula en in de leergangen, en in de buitenruimte). Deze drie soorten zijn maximaal verspreid door het gebouw.

Bureau SLA

De leeromgevingen en de gemeenschappelijke voorzieningen liggen aan de hoofdroute die is vormgegeven als een winkelstraat met etalages.